רבים מעורכי הוידאו הגדוליים ויוצרי התוכן בעולם הוידאו משתמשים במק לעריכת הוידאו. למה זה קורה? ומהם היתרונות של מחשבי מק.
פשטות בשימוש
באפל עובדים קשה מאוד בשביל להשאיר את השימוש במק, פשוט ככל האפשר. יש יותר תפריטים רלוונטיים במבט ראשון ורכיבי המערכת המתקדמים מוסתרים באופן יחסי. את מרבית רכיבי המערכת ניתן לגרור ממקום למקום ומרגיש שהוקדשה מחשבה רבה לחיזוי האינטואיטיביות מצד המשתמש וחיזוי של ״מה יהיה המהלך הבא״ אחרי כל פעולה.
יציבות
מאחר ואפל אחראים גם על תכנון התוכנה וגם על תכנון החומרה, ניתן לחזות מראש, את כל שילובי המערכת האפשריים וניתן ליצור סינגרציה מושלמת.
בנוסף, מערכת macOS מבוססת על ארכיטקטורת UNIX, מערכת ותיקת שנים, שקיימת בשרתים שרצים במשך שנים ברצף ומבוססת הרשאות קבצים והרשאות אבטחה, כך שאף גורם לא רצוי, אינו מקבל גישה לרכיבים במערכת ולא יכול להתערב או לשנות את הגרעין שלה.
תוכנות עריכה
היתרונות הבולטים ביותר בתחום עריכת הוידאו מנקודת המבט של אפל, הם iMovie ו-Final Cut.
עם רכישת כל מק חדש, ניתן להוריד את iMovie ללא עלות.
iMovie מאפשרת עריכת סרטים ברמה בסיסית-בינונית, מסתנכרנת עם סרטונים שצולמו באייפון ואייפד, מאפשרת מגוון כלי עריכה, עבודה עם תבניות (Trailrs) ומספיקה לעריכת סרטוני וידאו ביתיים וחובבניים.
לעורכי וידאו המנוסים יותר או המקצועיים, יש את Final Cut Pro X או בראשי התיבות FCPX שמהווה אבן יסוד בעריכת וידאו במק. Final Cut Pro X נמכרת בחנות ה-AppStore ב-299$ והתשלום הוא חד פעמי. בהסתכלות לאורך זמן, היא זולה מהאלטרנטיבות הקיימות בשוק (כמו Adobe Premiere ו-Avid Media Composer). היא מאפשרת עריכת וידאו בסיסית ומתקדמת. משתמשת במשאבי המערכת של אפל בצורה יוצאת דופן (במיוחד במעבדי ה-M החדשים), פלואידית מאוד, יודעת לעבוד עם VR, מכילה עורך קול, מכילה אפשרויות Color grading מתקדמות, ומכילה את מושן (Motion) להוספת אפקטים ואת קומפרסור (Compressor) לקידוד קבצי הוידאו. היא אהובה מאוד בקרב עורכי הוידאו ולכן יש מידע רב לשימוש בה באתר של אפל, ברשת בכלל וקיים תוכן ספרותי רב והסמכות בנוגע לעבודה איתה.
מלבד אלו, ניתן גם להתקין תוכנות עריכה שקיימות ב-PC, כמו Davinci, Adobe Premiere, Adobe After Effects, Avid Media Composer, Vegas Pro, Camtasia ועוד.
תוכנות העריכה של אפל ומחשבי המקבוק פרו החדשים
מזווית הראיה של מחשבי המקבוק פרו החדשים (בעלי מעבדי M1 Pro ו-M1 Max), אלו מאפשרים להריץ את Final Cut באותה העוצמה גם כאשר מחוברים למטען וגם כאשר עובדים על סוללה בלבד, עובדה שלא הייתה אפשרית עד כה במחשבי מקבוק קודמים ובעולם המחשוב בכלל.
מחשבי המקבוק פרו החדשים מגיעים גם עם מסך ה-Liquid Retina Pro XDR עם טכנולוגית Pro Motion שמאפשרת קצב רענון 120hz (עד 120 פריימים בשנייה בקצב משתנה). מכילים פלטת צבעים עשירה יותר, עם יחס קונטרסט עצום של 1:1,000,000 ובהירות מסך של עד 1000 nits רציפים ו-1600 nits בתכני HDR.
טכני - איזה מפרט יתאים לעריכת וידאו?
אם אתם כבר פה, אז ודאי הבנתם את היתרונות שבמחשבי מק, אבל עדיין נשאר לנו לבחור את המפרט שיתאים לעבודה מקצועית, מאומצת ולעמידה בזמנים.
אז קודם כל זה תלוי בסטנדרטים שלנו. לפרוייקט שנצטרך להגיש בזמן קצוב מראש, נשתמש במערכות חזקות יותר מאשר פרוייקט שאלמנט הזמן אינו פקטור משמעותי. בנוסף, אם זריזות העבודה איתו חשובה לנו, גם כן נצטרך להשקיע יותר ולקבל תמורה שתאפשר לנו עבודה חלקה ולאורך זמן.
בקצרה, מעבד המחשב (הלוא הוא M1 Pro ו-M1 Max במחשבים החדשים) יאפשר לנו את כח החישוב של עיבוד המידע והמידע הגרפי. ככלל אצבע ולעבודות מאומצות, כדאי להזמין את המחשב עם מעבד M1 Max גם אם בגרסתו הבסיסית מכיוון שזה מציע תעבורה גבוהה פי 2 אל מול הזכרון.
כונן פלאש או כונן האחסון, מאפשר לנו לשמור קבצים וכיום מגיע בנפחים של 512GB ועד 8TB. כונן פלאש מוגבל בפעולות הכתיבה אליו ויש לו מספר מוגבל של פעולות כתיבה (אם כי בכוננים הגדולים יותר הוא מאוד גבוה). ככל שכונן הפלאש גדול יותר, כך מתאפשרות בו יותר פעולות כתיבה ואורך החיים שלו ארוך יותר ולכן גם נחשב אמין יותר.
ככלל אצבע, נרצה שכונן הפלאש הפנימי, יאפשר לנו לשמור פרוייקטים בהיקף של 3-6 חודשים לפחות לפני שנעביר אותם לכונן חיצוני לארכיון. זה נתון משתנה וכדאי לקחת אותו בחשבון כשנבחר כונן פלאש בהזמנת מק חדש.
זכרון RAM יאפשר לנו לעבוד עם ריבוי משימות, אפליקציות שכבות וערוצים במקביל, המערכת נגשת למידע בו בזמן המהיר ביותר במערכת וכתיבה אליו במקום לכונן הפלאש מעכבת את שחיקתו של כונן הפלאש. כדאי להזמין עם זכרון 32GB ומול עבודות תובעניות יותר אפילו 64GB.
תצוגה-Wise, לרוב נבחר מסך בגודל 15-16 אינץ אלא אם אנחנו מחוברים למסך חיצוני, אזי למסך המחשב הנייד אין משמעות. מסך 15-16. אינץ ומעלה יאפשר לנו לראות את קטעי הוידאו שהיום בסטנדרט 4K ובעתיד הלא רחוק גם יהיו 8K. יאפשר לנו להציג את ה-timeline ברמה מלאה יותר ויאפשר לנו להציג את ערכות הכלים עם חדירה נמוכה יותר לוידאו עצמו.
במקרה של מסך חיצוני, כדאי לבחור במסכי 27 אינץ לפחות שמציגים רזולוצית 4K ועם כיסוי צבע ברמת DCI-P3. בסביבות מוארות כדאי גם להזמין כיסוי של כל פינות המסך כך שהתאורה תתערב כמה שפחות בתמונה שמתקבלת במסך.
חשוב מאוד! יש לתת משקל מכובד לבחירה נכונה של רכיבי המחשב בהזמנת מק חדש מאחר ולא ניתן לשדרג אותם בהמשך. מה שבחרתם זה מה שנשארתם איתו לעד.